Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 4 ноември.

...
Проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 4 ноември.
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Скоро украинската армия отново ще загуби инициативата

Проф. Николай Витанов даде къса информация за войната за 4 ноември. Ето какво написа математикът в профила си във обществената мрежа Facebook:

Българската политика си я гледате. Франкенщайн е събрал частите с навиране сред ритащите се атове и се мъчи да съшие нещо, което да изкара зимата. Особен възторг от частите няма. Връщането на хартиената бюлетина ще върне ищаха на болшинството за избори, тъй като те там ще се показват по-добре.

Тъй, че възможностите на Франкенщайн да съшие нещо ще намалеят в случай че се одобри връщане на хартиена бюлетина и си продължаваме със служебно държавно управление до март. Иначе алтернативата пред който се хване да ръководи не е ядеш или гориш, като при рекламата на оная вафла, а по скоро е: ядеш, но гориш.

Верния път е: печелиш изборите през пролетта с хартиена бюлетина, печелиш общинските избори и се качваш на белия кон вместо на Слейпнир. Кой беше Слейпнир, бе Витанов. А, де да знам, мрънкам си на себе си.

Сега за войната.

Сун Дзъ сподели: От методическа позиция във военното дело са налице следните индикатори:

измерения, количества, калкулации, съпоставки, победа

Измеренията произтичат от Земята; количествата — от измеренията; изчисленията — от количествата; съпоставките — от изчисленията; и успеха — от съпоставките.

Я гледай ти, Сун Дзъ казвал нещо и за ролята на математиката във военно дело. А-а-а-а, разбрахме те, Витанов, за какво си му почитател. Но да забележим какво ни споделя тук. Измеренията произтичат от Земята – т.е., оценявай потенциала на воюващите. Количествата произтичат от измеренията – действителната наличност идва от потенциала.

Изчисленията са на основата на действителните количества. На основата на изчисленията идват съпоставките и може да се разбере къде ще е успеха. Ето ви го, юрдечета мои, Сун Дзъ ви демонстрира ролята на математиката във военното дело.

Така, подготвени сме за трите фрази за през днешния ден

Изречение номер 1: НАТО се пробва да компенсира по-малкия украински потенциал, само че количествата не са задоволителни, заради което, изчисленията демонстрират, че скоро украинската войска още веднъж ще загуби самодейността и ще би трябвало да хвърли в пердах последния си авариен корпус, формиращ се около Киев – това са 4 дивизии против 30 нови дивизии на руснаците, а изречението няма да го завърша, че ще има доста плач.

Изречение номер 2: До възобновяването на подробните мнения остават 7 дни

Изречение номер 3: Долу цензурата. Да живее свободата на словото.

Така добре ли е? Знаете – осведомителната поле ви е отстъпено за още 7 дни. Бийте моето едно изречение със смислени разбори. Имате 7 дни да смажете моите разбори, а аз бавно ви демонстрирам, че Сун Дзъ е ценял математиката. Без математика няма да ми смажете анализите, имате 7 дни да се научите да я употребявате за разбор на военното дело. След 7 дни – връщат се подробните разбори.

Тъй, че действайте до момента в който Витанов написа единствено по 1 изречение дневно. Работната догадка я знаете – не можете нищо друго, с изключение на да окряквате това, което споделя Витанов. И когато Витанов ви сви кранчето до едно изречение дневно, няма защо да се хванете. Това е разследване от по-общия закон на Витанов:

Хейтърите единствено вият и реват, една свястна прогноза не могат да дадат.

Нататък по нашите си тематики

Политологията –(Ден 43) караме нататък с практиката на тоталитарния политически режим.

Тоталитарния режим се закрепва в хорските глави посредством тоталитарна идеология, обосноваващата правото му да се разпорежда. Тая идеология би трябвало да е единствена и наложителна. Затова калпавите пропагандатори могат да руинират тоталитарния режим и в тази подсистема на тоталитарния режим не трябва да се позволяват нито калпазани, нито калинки ( амо постоянно се позволяват и това подяжда основите на тоталитарната власт).

Към мощната агитация се прибавя и монопол върху информацията. Цензура, цензура значи това, юрдечета мои. Вътрешната политика на тоталитарния режим се основава на принуждение, че дори и на гнет. Обществото се милитаризира. И по този начин. Хайде стига за тоталитарния режим, от на следващия ден ще почнем да нищим властническия режим – огромното море сред тоталитаризма и демокрацията.

Авторитарните режими може да се най-разнообразни по конфигурация на политическата система и политическия режим. Мислите си вие, че живеете в народна власт, а то било една фасада такава, зад която се криел тънък авторитаризъм. Къде това, бе, Витанов? Ей, не се научихте – в Дания, бе, в Дания. Там са гнилите неща. Но за това - на следващия ден

Следват мисли от софийския полумрак.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден осми)

... Демонът на неконтролируемостта е самостоятелен от демона на свръхнаселеността, тъй като неконтролируемост може да възникне и без свръхнаселеност...

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Ще предскажем постоянните процеси и ще направляваме нестабилните – и това е откъс от един огромен експерт. Сложен е напълно началото на книжката, с цел да покаже на читателя каква е ролята на положителния анализатор на данни (докато юрдечета, не виждащи дори и до върха на човката си, му пишат рецензии какъв брой е малоумен и противен, щото друго не могат). При постоянните процеси нямате неочаквани и внезапни промени.

Такива процеси се предвиждат добре. При нестабилните процеси не е по този начин. При тях имаме опция за внезапни промени и предсказуемостта зависи от стабилността на хомеостазиса на системата във връзка с тези промени. Излизането на развой отвън надзор се значи като отвързване на демона на неустойчивостта. По отношение на динамичността на международното население този дявол от дълго време е отвързан.

Което води до увеличение на сериозните филантропични обстановки по света – какво се чудите, отсреща на меченцата и свещичките по бденията на Запад стои дявол, който не поставя меченца по тротоарите, а работи, проливайки кръв. Такъв с меченца и свещички няма да го спрете.

Поредицата от събития ви я описах към този момент – отвързвате демона на свръхнаселеността, той отвързва демо на на неконтролируемостта. И тоя последния са захваща да отвързва другите демони. Като почва от най-неприятния – демона на глада. Защо е противен, ще ви опиша на следващия ден.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР